Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 90

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Субота, 20 Кві 2024, 02:10
Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ОСВІТИ БАХМАЦЬКОЇ РДА
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Вересень » 2 » До школи новими автобусами
15:02
До школи новими автобусами

Перший день барвистої осені зустрічає нас урочистим, хвилюючим та незабутнім святом –Днем знань. Саме з настанням 1 вересня починає свій відлік новий навчальний рік. Радіють учні, вчителі, батьки. Шкільні подвір’я рясніють різнобарв’ям осінніх квітів та сяють від ясних дитячих посмішок. Традиційно цього дня урочисті лінійки з нагоди Дня знань відбулися у всіх загальноосвітніх закладах району.

Зі святом Першого дзвоника шкільні родини Бахмаччини привітали посадовці райдержадміністрації, районної ради, керівники територіальних громад, сільгосппідприємств, депутати районної ради.

Цьогоріч Бахмацька гімназія гостинно відкрила свої двері для 277 учнів, із них 29 першокласники та 21 – випускники.

Вітаючи зі святом гімназійну родину, голова райдержадміністрації Віктор Міщук зазначив, що Бахмацька гімназія є одним із флагманів освітянської галузі району, зокрема, й щодо патріотичного виховання молоді.

Цього року 8 юних учасників рою «Січ» представили Бахмаччину на ІІ обласному та Всеукраїнському етапах дитячо­юнацької військово­патріотичної гри «Сокіл­Джура». Виборовши кубок переможців та сертифікат на участь у ІІІ етапі гри під назвою «Хаджибейська Січ 2016» в «Молодій Гвардії», гімназисти здобули два Всеукраїнські кубки. Нині головне завдання влади – створити належні умови перебування дітей у навчальних закладах. Цьогоріч із районного бюджету виділено 70 тис.грн для ремонту даху приміщення. Найближчим часом буде замінено 127 вікон на сучасні енергозберігаючі, на що заплановано використати понад 580 тис.грн.

Для команди «Січ» Віктор Федорович подарував м’ячі, а для поповнення матеріально­технічної бази гімназії сучасну шкільну дошку та футбольні і волейбольні м’ячі. На урочисту першовересневу лінійку до гімназії прибув радник голови обласної ради Дмитро Никоненко, який вручив першокласникам від голови обласної ради Ігоря Вдовенка та голови обласної державної адміністрації Валерія Куліча святкові подарункові примірники «Букварика школяра». Такі букварики отримали всі першокласники Чернігівщини.

Незабутнім видалось першовересневе свято для учнів Курінської ЗОШ І­ІІ ст. Цьогоріч тут за парти сіло, 55 учнів. Вперше поріг школи переступило 5 першокласників.

На урочисту лінійку завітало чимало гостей, керівництво району. Всі вони прибули на свято з подарунками.

- Безперечно, ваша школа займає лідируючу позицію серед навчальних закладів району та є базою для оздоровлення та відпочинку дітей влітку. Адже саме в «Мрії» оздоровчими послугами було забезпечено 160 школярів, на що використано 300 тис.грн. У перспективі ­ створення належних умов для комфортного перебування учнів. Зокрема, планується виготовлення проектно­кошторисної документації на встановлення сучасного санітарного блоку в приміщенні школи,­ - наголосив у вітальному слові Віктор Міщук.

В урочистій обстановці він вручив директору школи Володимиру Силці ключі від новенького шкільного автобуса «Еталон», розрахованого на 27 посадкових місць. Автобус придбано в рамках Програми «Шкільний автобус», завдяки підтримці голови облдержадміністрації Валерія Куліча, спільної ініціативи райдержадміністрації та депутатів районної ради на умовах співфінансування за кошти Державного та районного бюджетів.

На першовересневому святі Віктор Міщук вручив ключі від шкільного автобусу й директору Халимонівської ЗОШ І­ІІІ ст. Сергію Гурину. Нині загальноосвітні заклади не матимуть проблем не лише з підвозом дітей до школи, а й з вирішенням інших транспортних питань.

Халимонівська школа є опорною та визначена однією з кращих у районі. Цьогоріч тут здобувають освіту 72 учні, на свято прибуло 13 маленьких першокласників.

Знаково, що урочиста лінійка мала патріотичне забарвлення, адже в школі значна увага приділяється національно­патріотичному вихованню. На заході загиблих Героїв Владислава Пилиповського та Сергія Кошмала, що боронили східні кордони України, вшанували хвилиною мовчання.

Завершальним акордом свята у закладах освіти став малиновий перелив першого дзвоника, який покликав школярів за шкільні парти.

 

Переглядів: 404 | Додав: bahm_VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024