Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 90

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




П`ятниця, 29 Бер 2024, 01:47
Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ОСВІТИ БАХМАЦЬКОЇ РДА
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Травень » 17 » Євроклуб Бахмацької гімназії «Сузір’я» святкує День Європи
14:44
Євроклуб Бахмацької гімназії «Сузір’я» святкує День Європи

         Девіз євроклубу

       Вище, швидше до зірок!

       Ми, «Сузір’я » перемог!

       Вам осяємо дорогу,

       До Європи робим крок!

    Ідея створення Європейських Клубів народилася в Португалії. Щоб приготуватись до великої подорожі  Європою, дізнатися про  життя різних країн і їх мешканців, а також культуру, потрібно було скласти певну програму. Засновниками перших клубів у Португалії стали вчителі й учні. Перш за все, вони розпочали співпрацювати зі школами Західної Європи, і в такий спосіб знайомитись з історією і культурою різних народів.

    Через кілька років ідея створення Європейських Клубів при навчальних закладах з’явилася в Україні. Перші українські Євроклуби були засновані в 1995 році за прикладом подібних організацій у Європі. У  державах-членах країн  Європейського Союзу та країнах-кандидатах євроклуби відіграють роль одного з основних джерел інформації та пропагують спільні європейські цінності серед шкільної й студентської молоді.

     У гімназії  євроклуб був створений у  2006 році Олефіренко В.М., учителем англійської мови.  Із жовтня 2008 року керівником євроклубу «Сузір’я» стала Клепач А.В., педагог-організатор, а з вересня 2011 року до сьогодні – керівник євроклубу Гурин Н.А., учитель географії. Голова Євроклубу –Гурин Олексій, учень 10 класу. До складу євроклубу входять учні 9-11 класів та вчителі: Клепач А.В., педагог-організатор, Ващенко О.І, учитель економіки, Портянко , учитель англійської мови.

     Члени євроклубу є активними учасниками гімназійного життя. З їх  ініціативи  та за безпосередньої участі проведено багато різноманітних виховних та інформаційних заходів: конкурс витинанок «Голуб Миру» (до Дня Миру), акції «Посади дерево» та «Подаруй квітку», «Бережімо друзів наших менших», акцію «Твори добро».  Створено мультимедійні презентації країн Європейського союзу: Австрії, Греції, Ісландії, Польщі, Угорщини, Франції, проведено віртуальну екскурсію «Мандрівка Скандинавськими країнами».

     З метою встановлення контактів та налагодження зв'язків  із подібними організаціями створено групу євроклубу в соціальній мережі vk.com.  Учні розпочали співпрацю з євроклубами м. Мена, Чернігівської області; м. Староконстянтинів, Хмельницької області; м. Івано-Франківськ, м.Суми.

    15 квітня 2016 року Бахмацький Євроклуб «Сузір’я»  був  запрошений  на фестиваль євроклубів Менського району.  У фестивалі брали участь 11 команд. Кожна  з них презентувала певну країну – члена Євросоюзу. Гімназисти, як гості, презентували уривок із казки  Л.Керролла «Аліса в країні Чудес».  Від теплого прийому та спілкування з однолітками учні отримали масу задоволення та запросили  учасників Менського євроклубу до нашого міста (фото 1,2)

    До Дня Європи члени  євроклубу випустили газети-стіннівки, метою яких є ознайомлення з  історією, культурою, становленням європейських держав, провели виставку прапорів Європейських країн, виставку малюнків для учнів 1-4 класів «Європа очима дітей». 17 травня відбулося відкрите засідання клубу на тему «Отримай можливість навчання в країнах Європи» (кер. Гурин Н.А., учні 10 класу, класний керівник Мартиненко І.Г.)  (фото 3). Для  учнів 8 класу членами євроклубу  Стрижковим Антоном та Сергієнком Максимом була проведена    інформгодина «Євросоюз без таємниць» (фото 4).

Фото 1

Фото 2

Фото 3

Фото 4

 

Переглядів: 331 | Додав: bahm_VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024