Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 90

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Вівторок, 16 Кві 2024, 13:26
Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ОСВІТИ БАХМАЦЬКОЇ РДА
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Вересень » 2 » Готовність закладів освіти до початку навчального року - на контролі у Віктора Міщука
13:48
Готовність закладів освіти до початку навчального року - на контролі у Віктора Міщука

30 серпня голова райдержадміністрації Віктор Міщук провів розширене засідання Колегії райдержадміністрації.

Участь у засіданні взяли Бахмацький міський голова Павло Шимко, голова Громадської ради при райдержадміністрації Микола Литвин, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники районних служб, підприємств, установ, організацій, сільські, міські, селищний голови, директори загальноосвітніх навчальних закладів району.

Про стан готовності закладів освіти району до початку нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 рокидетально поінформувала Лариса Журба, начальник відділу освіти райдержадміністрації.

Сформовано проект мережі закладів освіти району на 2016-2017 навчальний рік. Для забезпечення підвозу учнів, які проживають за межею пішохідної доступності, задіяно 9 транспортних одиниць (8 шкільних автобусів, 1 – інші види транспорту, які орендовані). Шкільні автобуси підготовлені до роботи у новому навчальному році. Відповідно до обласної та районної програм «Шкільний автобус на 2016-2020 роки» було придбано ще дві транспортні одиниці. Їх урочисте вручення заплановане на 01 вересня.

У 2016 році у період опалювального сезону функціонувало 10 газових та 18 твердопаливних котелень. Для дотримання належного температурного режиму у навчальних закладах відділом освіти у 2016 році завозилось вугілля, паливні брикети, технічний вуглець, дрова.

Виконана низка робіт по реконструкції загальноосвітніх закладів району. З метою економії паливних ресурсів встановлюються енергозберігаючі вікна. Поточні ремонти завершено у всіх загальноосвітніх закладах. Для їх проведення відділом освіти централізовано було закуплено фарбу на суму 89000 грн.

У школах району встановлені 24 навчальні комп’ютерні комплекси, загальна кількість комп’ютерів – 335, є 8 мультимедійних комплексів, 22 проектори. До мережі Інтернет підключено всі загальноосвітні навчальні заклади та 2 позашкільні навчальні заклади.

У районі функціонує 13 дошкільних навчальних закладів та 10 дошкільних груп у навчально-виховних комплексах. Дошкільною освітою в дошкільних навчальних закладах району охоплено 1047 дітей дошкільного віку, що становить 57 % від загальної кількості дітей віком від 1 до 6 років. Різними формами здобуття дошкільної освіти охоплено 1023 дітей, віком від 3 до 6 років, що становить 92,5 %. Для підвищення охоплення дітей дошкільним суспільним вихованням було відкрито додаткову дошкільну групу у Батуринському ДНЗ «Віночок» (22 дитини), в реорганізованих Матіївському НВК та Фастовецькому НВК з 01 вересня буде відкрито дошкільні групи (по 15 дітей в кожному). Усі діти п’ятирічного віку в районі стовідсотково охоплені різними формами здобуття дошкільної освіти. На сайті відділу освіти оприлюднено чергу до дошкільних навчальних закладів.

У районі діють 2 позашкільні навчальні заклади – Дитяча юнацько-спортивна школа (у 32 групах займається 396 дітей) та районний Будинок дитячої та юнацької творчості (45 гуртків відвідує 675 дітей). У ДЮСШ були проведені роботи по облаштуванню футбольного поля, спортивних споруд, глядацьких місць.

Доповідачами виступили Валентина Дудко, директор Бахмацької гімназії та Сергій Протащук, директор Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ст.№ 2.

Підсумовуючи розгляд першого питання, голова райдержадміністрації Віктор Міщук зазначив, що сьогодні вже всі школи повинні бути готові розпочати навчальний рік.

Зокрема наголосив на необхідності постійно тримати на контролі стан протипожежної безпеки у закладах освіти та дотримання санітарних норм. Особливу увагу звернути на дітей з неблагополучних та багатодітних сімей, дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, дітей учасників АТО, щоб вони своєчасно пішли до школи.

- Навчальний рік повинен початися 1 вересня для всіх дітей. Сільські, міські, селищний голови, обов’язково візьміть участь у проведенні урочистих лінійок з нагоди Першого дзвоника. Директори навчальних закладів, зверніть увагу, щоб тематика урочистостей до Дня знань була спрямована на національно-патріотичне виховання дітей та молоді, - зазначив очільник району.

Про хід виконання розпорядження голови райдержадміністрації від 11 грудня 2015 року № 716 «Про Цільову соціальну програму протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2016-2018 роки у Бахмацькому районі» розповіла Валентина Медведєва, головний лікар центральної районної лікарні.

З метою виявлення ВІЛ-інфекції/СНІДу забезпечено доступність медичних оглядів в стаціонарних відділеннях медичних закладів району і надання попередньої та наступної консультативної допомоги.

У центральній районній лікарні на базі кабінету інфекційних захворювань поліклінічного відділення функціонує кабінет анонімного та безкоштовного обстеження на ВІЛ-інфекцію/СНІД, призначено відповідальну особу за організацію та проведення роботи з вищевказаного питання.

Своєчасно проводиться обстеження дітей на наявність антитіл до ВІЛ- інфекцію/СНІД та обстеження методом ПЛР у дитячій консультації центру загальної практики сімейної медицини.

Здійснювалися заходи з профілактики передачі ВІЛ- інфекції від матері до дитини. При наданні медичної допомоги ВІЛ – інфікованим жінкам і вагітним та проведенні моніторингу вертикальної трансмісії звертається увага на дворазове обстеження вагітних та активне виявлення жінок з групи підвищеного ризику.

Значна увага приділялась поширенню інформаційно - просвітницьких матеріалів, а саме: буклетів, листівок, плакатів з питань профілактики соціально - небезпечних хвороб, у тому числі ВІЛ/СНІДу, пропаганди здорового способу життя.

Налагоджена співпраця з лікарем-наркологом щодо отримання інформації про споживачів ін’єкційних наркотиків з метою обстеження їх на ВІЛ-інфекцію/СНІД.

З метою аналізу ситуації щодо захворюваності на ВІЛ-інфекцію/СНІД серед населення району, посилення профілактичної роботи в цьому напрямку щоквартально проводилося засідання районної координаційної ради з питань запобігання поширенню туберкульозу, ВІЛ-інфекції/СНІДу та наркоманії.

В обговоренні взяв участь Василь Онищенко, директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Підводячи підсумки обговорення з даного питання голова райдержадміністрації наголосив на необхідності активізації роботи з проведення санітарно-освітньої роботи, інформаційно-просвітницьких заходів, спрямованих на попередження поширення ВІЛ-інфекції/СНІДу серед населення шляхом пропаганди здорового способу життя, морально-етичних та культурних цінностей, формування толерантного ставлення населення до людей, які живуть з ВІЛ.

З даних питань будуть прийняті відповідні доручення.

Переглядів: 303 | Додав: bahm_VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024