Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 90

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




П`ятниця, 29 Бер 2024, 12:56
Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ОСВІТИ БАХМАЦЬКОЇ РДА
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Грудень » 15 » І тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року 2017»
12:31
І тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року 2017»

14 листопада на базі Бахмацької гімназії відбувся І тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року 2017» у номінації «Музичне мистецтво». Його учасниками були Подоляк Ганна Степанівна, учитель музичного мистецтва Фастовецького НВК та Ворона Лариса Анатоліївна, учитель музичного мистецтва Тиницької ЗОШ І-ІІІ ст. Оцінювало конкурсантів журі у складі С.В. Корецької, методиста райметодкабінету, та досвідчених учителів музичного мистецтва Бахмацької гімназії - О.М. Гриценко, Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ст. №1 - О.В. Трикоза, Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ст. №5 – О.А. Хайлук.  

Конкурсні випробування для учасників включали тестування з фаху, основ педагогічної майстерності, практичні завдання з психології й комп’ютерної грамотності, а також презентацію власного педагогічного досвіду, де учасники протягом десяти хвилин мали змогу розкрити методичну проблему, над якою вони працюють та довести її актуальність, перспективність, оригінальність і практичну значущість.

Наступним етапом конкурсу став майстер-клас від учасників, який довів присутнім, що  музичне мистецтво в школах — не тільки навчальний предмет, а й могутній засіб виховання, що сприяє формуванню духовного світу учня, розвитку його особистості.

Подоляк Г.С. через фрагмент уроку музики в 5 класі продемонструвала  цікаві форми й методи практичної реалізації проблеми «Розвиток музично-сенсорних здібностей у школярів». Напередодні новорічних свят учні поринули в атмосферу народних календарно-обрядових дійств «Різдвяні колядки», «Щедрик», відтворених за допомогою елементів національного одягу, музики й пісні. Використання інформаційно-комунікаційних технологій забезпечило більш виразне й глибоке сприйняття навчального матеріалу. 

Її колега, Лариса Анатоліївна,  поділилася досвідом роботи щодо виховання прекрасного на уроках музики через емоційно-чуттєву сферу, представивши відеозапис уроку в 6 класі з теми «Цикли у вокально-хоровій музиці» . Члени журі мали змогу ознайомитись із такими ігровими прийомами як «Доміно», «Квітка», «Спіймай помилку», які сприяли активізації пізнавальної діяльності учнів. Доцільне поєднання різних форм і методів роботи забезпечило формування естетичних почуттів. Школярі  відчули красу українського народного музичного мистецтва, осягнути інтонаційні особливості музики українського народу та її національну своєрідність.

Загалом цьогорічний захід укотре підтвердив, що «Учитель року» – це конкурс, який дає можливість педагогам продемонструвати рівень інтелекту, виявити  педагогічну майстерність та розкрити  свій творчий потенціал.

Переглядів: 362 | Додав: bahm_VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024