Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 90

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




П`ятниця, 26 Кві 2024, 01:31
Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ОСВІТИ БАХМАЦЬКОЇ РДА
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Березень » 31 » Комунікативно-мовленнєвий розвиток дошкільників
08:28
Комунікативно-мовленнєвий розвиток дошкільників

    Педагогічні колективи ДНЗ та НВК  Бахмацького району у ІІ половині 2015/2016 навчального року поглиблено працюють за таким змістовним напрямком, як «Комунікативно-мовленнєвий розвиток дошкільників». Формування комунікативно-мовленнєвої діяльності – являє собою складний процес взаємодії дитини з навколишніми людьми. Мова не виникає з самої природи дитини, а формується тільки в процесі життя дитини в соціумі. Її виникнення і розвиток викликається потребами спілкування, життєдіяльності дитини. Це відбувається завдяки співпраці дитини і дорослого, яка будується із врахуванням вікових особливостей і можливостей дитини. Також продовжується робота по патріотичному та екологічному вихованню дітей дошкільного віку. 

     Педагоги будують доброзичливі, теплі, приязні стосунки з дітьми, що базуються на довірі один до одного, взаємоповазі. У своїй роботі вони використовують особистісно-орієнтований підхід до дітей, інтерактивні методи і прийоми, добре вивчили матеріали «Концепції громадянського виховання», де чітко окреслено основні засади, цілі, напрямки, зміст, форми та методи громадянського виховання, які цілеспрямовано та ефективно забезпечують процес розвитку і формування громадянина, тобто особистості, в якій гармонійно поєднується високі моральні чесноти: громадянська зрілість, патріотизм, почуття обов’язку та відповідальності перед суспільством, Батьківщиною. Вихователі передусім розвивають емоційну сферу дітей, закладають основи моральності, допомагають відчути єдність всього живого на Землі. Знання, які педагоги дають дітям, базуються на духовному та моральному досвіді кожної дитини. Головний принцип роботи педагогів ДНЗ нашого району - виховання добром на духовних та культурних засадах рідного народу. Завдання щодо організації роботи з патріотичного виховання вирішуються комплексно – під час занять з екологічного, пізнавального, художньо-естетичного, мовленнєвого розвитку, трудового виховання. Для реалізації зазначених завдань  вихователі використовувують широкий спектр засобів освітнього впливу (різні види ігор, художня література, природа, фізичні вправи, образотворче, музичне мистецтво тощо).

      Так у березні 2016 року педагогами дошкільних навчальних установ було проведено два районних методичних об`єднання та семінар-практикум керівників та вихователів ДНЗ. Під час проведення даних заходів педагоги переглянули заняття з комунікативно-мовленнєвого розвитку дітей у поєднанні з екологічним та патріотичним вихованням та обговорили ряд актуальних питань  дошкільної освіти в нашому районі.

Голінський ДНЗ "Теремок", завідувач та вихователь  Троць Надія Павлівна "Україна - рідний край"

Бахмацький ДНЗ №4 "Теремок", вихователь Лакей Тетяна Миколаївна "Україна - це ми"

Бахмацький ДНЗ №1 "Рукавичка", вихователь  Яременко Наталія Миколаївна "Казковий дивосвіт"

 

 

 

Переглядів: 636 | Додав: bahm_VO | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024