Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 90

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Четвер, 25 Кві 2024, 14:01
Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ОСВІТИ БАХМАЦЬКОЇ РДА
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Квітень » 27 » Навчальний семінар-тренінг «Особливості роботи практичного психолога з дітьми, які перебувають у кризових станах»
15:49
Навчальний семінар-тренінг «Особливості роботи практичного психолога з дітьми, які перебувають у кризових станах»

      25 квітня 2017 р. на базі Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ст. №2 за участі методиста психологічної служби обласного центру практичної психології та соціальної роботи Лісовецької Ірини Миколаївни відбувся навчальний семінар-тренінг для працівників психологічної служби Бахмацького району  з проблеми: «Особливості роботи практичного психолога з дітьми, які перебувають у кризових станах».

      Директор навчального закладу Протащук Сергій Миколайович, заступник директора з навчально-виховної роботи Кучеренко Людмила Леонідівна та заступник директора з виховної роботи Матісько Раїса Яківна цікаво презентували школу учасникам семінару, яка була побудована 15 років тому за сприянням Л.Кучми. Учениці 8-го класу  запросили до шкільного музею бойової та трудової слави, розповіли історію рідного краю.

      Лісовецька І.М.детально проаналізувала виявлення кризових станів дітей та підлітків, їх реакцію на кризову ситуацію та особливості роботи з дітьми, які перебувають у стресовому стані. Вона продемонструвала методи та техніки по профілактиці кризових станів. Учасники семінару мали змогу набути навики самоспостереження, спостереження за власними емоціями та відчуттями. Під керівництвом методиста відпрацювали техніки саморегуляції при стресі та емоційній напрузі, релаксації,  арт-терапії в роботі з агресією та страхами. Виконуючи вправи «Джерело енергії», «Веселка», «На березі річки», «Мої сильні сторони», «Долоньки»,  психологи практикувалися у розвитку навичок групової роботи з дітьми, виробленню уміння проявляти позитивні емоції по відношенню до інших, формуванню почуття самоповаги, власної гідності, самовпевненості.

      З метою розвитку навичок самопрезентації, пошуку особистісних ресурсів проведені вправи «Футболка з написом», «Безпечне місце», «Моя мрія». Взявши в руки олівці, фломастери, фарби, фахівці попрацювали модельєрами-дизайнерами, художниками. Потім кожен презентував свій «виріб», пояснював його значення для себе.

        Підбиваючи підсумки проведеного семінару, учасниками  наголошено, що кризові ситуації, з якими стикається дитина, безумовно, потребують індивідуальної консультації та корекційної роботи фахівців і толерантного ставлення  до дітей даної категорії всіх учасників навчально-виховного процесу.

Переглядів: 503 | Додав: bahm_VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024