Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 90

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Четвер, 25 Кві 2024, 01:33
Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ОСВІТИ БАХМАЦЬКОЇ РДА
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Червень » 1 » Обговорили найактуальшіні питання на розширеному засідання Колегії
08:58
Обговорили найактуальшіні питання на розширеному засідання Колегії

31 травня голова райдержадміністрації Віктор Міщук провів розширене засідання Колегії райдержадміністрації.

У засіданні взяли участь голова районної ради Віталій Кочерга, Бахмацький міський голова Павло Шимко, голова Громадської ради при райдержадміністрації Микола Литвин, керівники територіальних громад району, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники районних служб, установ, організацій, підприємств житлово-комунального господарства.

Перед початком засідання Віктор Міщук повідомив, що директором КВП «Комунальник» призначено Максима Бурковського, привітав його з призначенням та побажав успіхів у роботі.

Про підготовку паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства району до роботи в осінньо-зимовий період 2016 – 2017 років детально поінформував перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Цепух.

За словами посадовця, Бахмацькою дільницею ПАТ «Облтеплокомуненерго» підготовлено до роботи в опалювальний період 2016-2017 років 3 котельні із 6, які забезпечують послугами теплопостачання споживачів м. Бахмач. Проведено гідравлічне випробування комунікаційних мереж теплопостачання під тиском 10 кг/см2 від котелень, які розташовані на вулицях Заводська, Б. Хмельницького, Героїв Крут м. Бахмач, до вузлів вводів житлових будинків та адміністративних приміщень. Здійснюється ремонт котла на центральній котельні по вул. В.Вернадського. На капітальний ремонт житлового фонду м. Бахмач на 2016 рік відповідно до затверджених титульних списків передбачається використати кошти в сумі 869,0 тис. грн., в т. числі: по ТОВ «Бахмацька ЖЕК» - 469,0 тис. грн. та КВП «Комунальник» - 400,0 тис. гривень. Передбачається здійснити капітальний ремонт покрівель дахів 6 житлових будинків.

На проведення робіт по капітальному ремонту фасаду гуртожитку КВП «Комунальник» передбачено кошти в сумі 100,0 тис. гривень. ТОВ «Бахмацька ЖЕК» виконано капітальний ремонт покрівлі житлового будинку по вул. Шевели, 8-а та розпочали виконання робіт у житловому будинку по вул. Соборності, 13, проведено поточний ремонт двох під’їздів у житлових будинках по вул. Я. Мудрого, 20 та Першотравнева, 33. Здійснено профілактичний ремонт електрощитових у житлових будинках по вул. Дружби, 6 та 7 та виконано капітальний ремонт опалювальної печі по вул. Східна, 15. До роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 років необхідно підготувати 18 твердопаливних та 10 газових котелень, які опалюють загальноосвітні навчальні заклади. Постачання теплової енергії у три навчальні заклади забезпечується від блочно-модульних газових котелень ТОВ «ВІАННА ГРУПП», а у 4 - централізовано ПАТ «Облтеплокомуненерго» згідно з укладеними договорами.

Станом на 26.05.2016 року підготовлено 16 котелень або 64 %. Залишок твердого палива становить: вугілля – 70,7 т, паливних брикетів – 89,6 т, технічного вуглецю – 24,9 т, торфобрикету – 8,7 т. Необхідно закупити 270 т вугілля та 210 т торфобрикету.

При підготовці загальноосвітніх навчальних закладів до роботи в осінньо-зимовий необхідно провести ряд заходів, а саме: провести закупівлю та встановлення твердопаливного котла у Дмитрівській ЗОШ І-ІІІ ст., ремонт опалювальної системи Батуринської ЗОШ І-ІІІ ст., ремонт даху старого приміщення та актового залу Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ст. № 5, встановити димоходні труби у Голінській ЗОШ І-ІІІ ст. та Курінській ЗОШ І-ІІ ст., провести державну повірку 3-х лічильників обліку газу.

У Бахмацькій центральній районній лікарні планується виконати поточний ремонт водопровідної мережі у підвальному приміщенні головного корпусу - 90,0 тис. грн., поточний ремонт системи опалення харчоблоку - 50,0 тис. грн., поточний ремонт даху кардіологічного відділення - 27,0 тис. гривень. У медичних закладах, які підпорядковані КЗ «Бахмацький районний центр первинної медико-санітарної допомоги», необхідно провести ремонт пічного опалення у ФАП с. Гайворон, ФАП с. Голінка, ФАП с. Піски, ФП с. Варварівка. У Дмитрівській амбулаторії загальної практики сімейної медицини потребує ремонту блочно-модульна котельня (заміна 2-х труб).

На опалювальний період 2016-2017 років необхідно придбати: вугілля - 132 т, брикету - 40 т, дров - 79 куб.м. У районі функціонує 62 заклади культури, з яких 33 клубних, 27 бібліотечних, 1 школа мистецтв, 1 районний історичний музей. Налічується 42 окремі будівлі закладів культури, з яких у опалювальний сезон планується повністю опалювати 16. На ремонт даху центральної бібліотеки КЗ «Бахмацька центральна бібліотечна система» по вул. Б. Хмельницького, 19 заплановані видатки в сумі 100,0 тис. грн., на ремонтні роботи по заміні водопровідних мереж у районному Будинку культури - 50,0 тис. гривень. Бахмацьким районним територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) забезпечено стаціонарні відділення необхідною кількістю на опалювальний сезон вугілля (100,7 т) та дров (93,3 с/м). Ведуться роботи по підготовці котлів, приводяться в належний стан приміщення котелень стаціонарних відділень територіального центру.

З метою зменшення споживання об’ємів природного газу в опалювальний сезон 2016-2017 років та враховуючи значні збільшення тарифів на використання природного газу у районі проводиться робота по залученню інвесторів для реконструкції систем опалення бюджетних установ з використанням альтернативних видів палива. У обговоренні першого питання взяли участь начальник відділу освіти райдержадміністрації Лариса Журба та головний лікар комунального закладу „Бахмацький районний центр первинної медико-санітарної допомоги” Вікторія Петройтіс.

Підсумовуючи розгляд першого питання, голова райдержадміністрації Віктор Міщук зазначив, що аналіз підготовки паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства району до роботи в осінньо-зимовий період свідчить про те, що на сьогодні ще є дуже багато невирішених проблем. Тож дав доручення першому заступнику голови спільно з відділом житлово-комунального господарства контролювати споживання природного газу в межах доведених лімітів та використання резервних видів палива. Сільським, міським, селищному головам, начальнику відділу освіти райдержадміністрації, головним лікарям медичних закладів, директору територіального центру терміново вивчити питання щодо переведення газових котелень на альтернативні види палива з метою недопущення виникнення аварійних ситуацій на об’єктах життєзабезпечення та соціальної сфери у можливих випадках повного припинення постачання природного газу.

Віктор Міщук наголосив на необхідності максимального проведення робіт з утеплення споруд, вікон, дверей підвідомчих закладів, промивання і ремонт устаткування та внутрішніх теплових мереж, а також здійснення закупівлі необхідної кількості твердого палива.

- Керівників Бахмацького району електричних мереж та управління газового господарства прошу забезпечити перевірку технічного стану, своєчасне випробування та налагодження мереж і виконання їх ремонту в необхідних обсягах. Наголошую всім присутнім керівникам: всю підготовку господарського комплексу до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 років необхідно завершити до 1 жовтня. Районному оперативному штабу з питань підготовки і роботи господарського комплексу та соціальної інфраструктури в осінньо-зимовий період забезпечити проведення упродовж липня – вересня ц.р. комісійних обстежень рівня готовності об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період, - резюмував очільник району.

Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2016 рокудоповіла завідуюча сектором сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Юлія Брюховецька.

Зокрема, вона повідомила, що в районі налічується 3914 дітей шкільного віку. За літній період поточного року планується охопити оздоровчими та відпочинковими послугами 50 % від загальної кількості дітей шкільного віку, що становить 1957 осіб, з них планується забезпечити оздоровчими послугами 957 (49 %) дітей, відпочинковими - 1000 (51 %).

Для проведення оздоровчої кампанії 2016 року в районному бюджеті передбачено 609,5 тис. грн. Планується залучення позабюджетних коштів. З метою забезпечення повноцінного відпочинку та оздоровлення дітей у районі буде організовано роботу 19 пришкільних таборів з денним перебуванням дітей, в яких оздоровчими заходами та змістовним відпочинком планується охопити 1000 дітей. Також в літній період з червня по липень 2016 року на базі Курінської загальноосвітньої школи І-ІІ ст. буде працювати дитячий позаміський заклад оздоровлення та відпочинку “Мрія”, в якому планується оздоровити 160 школярів за дві зміни по 21 дню кожна. Перша зміна розпочне свою роботу орієнтовно з 11 червня, друга з 03 липня 2016 року. Для роботи районного табору “Мрія” в районному бюджеті передбачено 307,38 тис. грн. Вартість ліжко-місця за день – 108,48 грн. (80 ліжкомість – перша зміна і 80 – друга).

Планується оздоровлення дітей за позабюджетні кошти через профспілкові організації та Фонд соціального страхування. Так, з початку року послуги з оздоровлення через фонд соціального страхування вже отримали 50 дітей. За чотири місяці поточного року сектором сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації відправлено на оздоровлення до Всеукраїнського дитячого центру «Молода Гвардія» 2 дітей (дитина, позбавлена батьківського піклування та обдарована дитини).

Першочерговим оздоровленням у районі будуть забезпечуватися діти соціально вразливих верств населення (діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей). Стовідсотково необхідно забезпечити оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей.

У заключному слові голова райдержадміністрації наголосив на необхідності щоденного контролю за діяльністю пришкільних таборів.

- Продумайте всі моменти, де можуть виникати проблеми та упередьте їх. Якщо проблемні ситуації виникають – вирішуйте їх оперативно. Кошти, виділені для оздоровлення дітей повинні бути використані ефективно.Також необхідно терміново завершити проведення запланованих ремонтних робіт приміщень районного табору «Мрія». Залучити до роботи в цьому закладі кваліфікованих педагогічних та медичних працівників. Особливу увагу звернути на оздоровлення дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, дітей учасників АТО, переселенців, дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей. Наше головне завдання – оздоровити якомога більше дітей та забезпечити високий рівень оздоровчої кампанії, - підкреслив Віктор Міщук.

Переглядів: 345 | Додав: bahm_VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024