Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 90

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




П`ятниця, 29 Бер 2024, 14:12
Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ОСВІТИ БАХМАЦЬКОЇ РДА
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Травень » 18 » Обговорювали та вирішували проблемні питання освітянської галузі
14:00
Обговорювали та вирішували проблемні питання освітянської галузі

18 травня відбулося засідання колегії відділу освіти райдержадміністрації, в якому взяв участь голова райдержадміністрації Віктор Міщук. На засіданні обговорено актуальні питання подальшого функціонування освітньої галузі.

Особливу увагу Віктор Міщук приділив питанню проведення оздоровчої кампанії. Так, цього року планується, що в районі на базі шкіл працюватиме 19 пришкільних таборів, де відпочине 1000 учнів. У таборі «Мрія» у дві зміни оздоровиться 160 учнів.

- Основним завданням влади, тобто моїм завданням, є забезпечення своєчасної виплати відпускних, оздоровчих та заробітної плати. У травні, червні необхідно віднайти кошти у сумі 14,5 млн гривень тільки для педагогічних працівників. Субвенції державного бюджету зрозуміло не вистачає, тому необхідно спрямувати кошти районного бюджету. Нині тривають співбесіди з керівниками територіальних громад щодо надання субвенції для потреб закладів гуманітарної сфери. Хтось відноситься з розумінням, а хтось вважає, що турбуватись про навчання дітей має виключно районна влада, - сказав Віктор Міщук.

У ході заходу порушувалося й питання оптимізації мережі навчальних закладів. Адже 27 квітня на сесії районної ради було прийнято рішення про ліквідацію Зеленівської ЗОШ І-ІІ ступенів та Терешиського НВК, а також прийнято рішення про реорганізацію Фастовецької ЗОШ І-ІІІ ступенів у Фастовецький НВК та Матіївську ЗОШ І-ІІ ступенів у НВК І ступеня. Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» навчальні заклади, у яких навчається менше 25 учнів, з 1 вересня не будуть фінансуватися за рахунок коштів субвенції державного бюджету. До таких шкіл відноситься Осіцька ЗОШ І-ІІ ступенів, де нині навчається 6 учнів. Якщо у Біловежівському НВК на 1 вересня буде менше 25 учнів, фінансування даного закладу за рахунок коштів субвенції також буде неможливим.

Оптимізація мережі вимагає поповнення автопарку. На черговій сесії районної ради було внесено зміни до програми «Шкільний автобус» у зв’язку з подорожчанням автобусів. Вартість одного автобуса нині складає 1 млн. 400 тис. грн. 2 одиниці планується закупити на умовах співфінансування 50 % коштів районного бюджету, 50 % - з обласного. Існує необхідність у придбанні 4 автобусів. Досить актуальним залишається питання переведення газових котелень на альтернативні види палива.

Також акцентовано увагу керівників навчальних закладів на створенні умов для безпечного перебування учнів у навчальних закладах. Наголошено на патріотичному вихованні молоді та проведенні відповідних заходів до Дня національного вбрання 19 травня. Йшлося й про створення Книги пам’яті Бахмаччини, до якої буде внесено імена Героїв Небесної сотні та загиблих воїнів АТО. Також було запропоновано долучитися до акції «Посади прапор», у ході якої на території кожної школи висаджуються квіти, які створять Український прапор.

У ході заходу Віктор Міщук подякував директорам навчальних закладів за підготовку команд для участі в районному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької гри "Сокіл" ("Джура") та вручив почесні відзнаки.

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Лариса Журба наголосила на належному проведенні державної підсумкової атестації, організації Свята останнього дзвоника, випускних вечорів та здійснення ремонтів приміщень шкіл.

Переглядів: 360 | Додав: bahm_VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024