Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 90

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Вівторок, 23 Кві 2024, 19:32
Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ОСВІТИ БАХМАЦЬКОЇ РДА
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Березень » 31 » РАЙОННИЙ СЕМІНАР УЧИТЕЛІВ ОСНОВ ЗДОРОВ’Я
10:52
РАЙОННИЙ СЕМІНАР УЧИТЕЛІВ ОСНОВ ЗДОРОВ’Я

     Однією з найбільш загрозливих проблем, які постали перед охороною здоров’я багатьох країн світу, продовжує бути ВІЧ-інфекція. Освіта, як процес навчання та виховання, є важливим та ефективним інструментом профілактики ВІЛ-інфекції, оскільки сприяє накопиченню знань, розвитку навичок і формуванню мотивацій, необхідних для відмови від форм поведінки, пов’язаних із ризиком для житття і добробуту. Саме на уроках основ здоров’я та заняттях факультативного курсу «Захисти себе від ВІЛ» учні вчаться приймати модель безпечної поведінки щодо інфікування ВІЛ, усвідомлено дотримуватися принципів здорового способу життя.

      Районний семінар учителів основ здоров’я по проблемі «Тренінгові вправи на уроках основ здоров’я та курсу «Захисти себе від ВІЛ» - запорука успішного оволодіння основами життєвих навичок» відбувся в канікулярний час на базі Бахмацької гімназії. Педагогічні працівники мали змогу обговорити нормативно-правові документи по проблемі семінару. Інформаційні за змістом, цікаві за формою проведення були проведені тренінгові вправи, які розіграли з учасниками семінару вчителі основ здоров’я Валентина Лапа (Курінський НВК), Людмила Таран (Городищенський НВК), Вікторія Парасочка (Бахмацький НВК). Тематика тренінгових вправ різноманітна: рівноправні стосунки з однолітками; тренування навичок упевненої поведінки, які допоможуть вберегти здоров’я; пропаганда родинних цінностей; уникнення ситуацій, пов’язаних із ризиком інфікування ВІЛ/СПСШ. У актовій залі, розбившись на групи, вчителі пройшли «маршрутом безпеки» по зупинках «Шляхи передачі ВІЛ», «Поруч з тобою», «Захист від ВІЛ, ІПСШ», «Твоє життя – твій вибір».

      Набуті практичні навички допоможуть педагогам системно та в цікавій тренінговій формі викладати навчальний матеріал на уроках основ здоров’я та  використовувати в позакласній роботі з предмету.

 

 

 

 

Тренінгова вправа "Прикріплення ярлика"

Тренінгова вправа "Кулька"

Тренінгова вправа "Складові родинного щастя"

Тренінгова вправа "Портрет по колу"

Тренінгова вправа " Маршрут безпеки"

Переглядів: 347 | Додав: bahm_VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024