Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 90

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




П`ятниця, 29 Бер 2024, 09:04
Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ОСВІТИ БАХМАЦЬКОЇ РДА
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Квітень » 19 » Розвиток та підтримка обдарованих дітей в умовах сучасної школи
09:59
Розвиток та підтримка обдарованих дітей в умовах сучасної школи

«Генії не падають з неба, вони повинні мати можливість отримати освіту й мати умови для розвитку», - саме цей вислів  А. Бебеля став ключовою ідеєю чергового заняття майстер-класу для вчителів предметів суспільно-гуманітарного циклу ЗНЗ району, який шостий рік діє на базі Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ст. №5 під керівництвом лауреата Всеукраїнського конкурсу „Учитель року-2009” Левченко Тетяни Петрівни. Учасники майстер-класу обговорили питання оновлення форм і методів роботи з обдарованими дітьми, ознайомились із досвідом упровадження нових педагогічних ідей, методик, технологій.

Для забезпечення науково-методичного супроводу розвитку обдарованості в ЗОШ №5 створено креативну групу вчителів різного фаху, які спрямовують свою діяльність на формування майбутньої інтелектуальної, мистецької  та спортивної еліти  нації шляхом створення оптимальних умов для всебічно обдарованої молоді. Тож учителі української мови та літератури Лагно Л.М., Левченко Т.П., учитель англійської мови Гаранько В.Г., учитель біології Татаренко О.В., учитель фізичної культури Татаренко І.В., учитель географії Левченко С.П., практичний психолог Грицай І.П. і педагог-організатор Яременко Я.М. представили систему навчальної, виховної та тренувальної роботи зі здібними й обдарованими дітьми, презентували проективні методики для виявлення таких учнів, можливості інтернет-контенту, проектних технологій у підготовці до інтелектуальних та спортивних змагань, проаналізували результати участі школярів у олімпіадах та конкурсах різних рівнів.

 З метою висвітлення досвіду залучення учнів до  наукової діяльності в МАН було продемонстровано захист науково-дослідницької роботи «Збірка  фігурних віршів «Звіролов»  ученицею 11 класу Лагно Анною (кер. Левченко Т.П.), яка  цього року перемогла в обласному етапі конкурсу-захисту   науково-дослідницьких МАН і готується представляти Чернігівську область на Всеукраїнському етапі.

Також Левченко Т.П. підготувала й провела літературознавчий конкурс серед одинадцятикласників, який був своєрідним тренінгом до майбутнього зовнішнього незалежного оцінювання, що відбудеться в травні. Учасники, об’єднані в дві команди,  в ігровій формі актуалізували свої знання з української літератури, здобуті в 9-11 класах, і  показали високий рівень  сформованості ключових предметних компетентностей. Запрошені на майстер-клас педагоги мали змогу  переконатися в правильності відомого твердження: «Уміння знаходити обдарованих та здібних дітей – це талант, а вміння їх виховувати – це мистецтво!», успішно реалізованого в Бахмацькій ЗОШ І-ІІІ ст. №5.

 

Переглядів: 324 | Додав: bahm_VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024