Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 90

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Субота, 20 Кві 2024, 11:34
Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ОСВІТИ БАХМАЦЬКОЇ РДА
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Січень » 30 » Семінар-практикум учителів української мови та літератури
09:49
Семінар-практикум учителів української мови та літератури

27 січня  2017 року на базі Бахмацької ЗШ І-ІІІ ступенів №5 відбувся семінар-практикум учителів української мови та літератури на тему «Формування ключових предметних компетентностей на уроках  та в позаурочній діяльності шляхом використання інноваційних технологій».

Методист РМК Корецька С.В. ознайомила педагогів із пріоритетними напрямками сучасної української лінгводидактики, презентувала  нові педагогічні технології, розміщені на соціальній он-лайн платформі EdEra, зазначивши, що їх застосування сприятиме успішному формуванню компетентної мовної особистості. Також вона акцентувала увагу на особливій ролі уроків словесності в національно-патріотичному вихованні учнівської молоді, підкресливши, що семінар-практикум проходить у період відзначення 100-річчя Української революції 1917-1921 років.

Учитель Радогуз Л.В. на високому методичному рівні провела показовий  урок української літератури  «Еміграційна література. Еміграція українців у 1920-1940-х роках. «Празька школа»». в 11-Б класі, продемонструвавши таким чином практичну реалізацію методичної проблеми «Упровадження елементів інноваційних технологій у викладання української мови та літератури». Учасники семінару, аналізуючи навчальне заняття, відзначили, що Людмила Вікторівна майстерно володіла словом,  залучила до роботи кожного учня, надала значної уваги глибокому аналізу літературної діяльності поетів-емігрантів, формуванню навичок самостійної роботи та творчого мислення. Учні під керівництвом педагога з‘ясували роль і місце поетів «празької школи» в українському літературному процесі, розкрили особливості стилю поетів-пражан та ознайомилися з життєвим шляхом окремих представників даного угрупування.  На уроці звучало виразне поетичне слово та українські пісні, а мультимедійна презентація сприяла активізації наочно-образного мислення й «зануренню в епоху».

  Справжня фєєрія талантів і креативності  чекала учасників семінару на відкритому  інтелектуально-розважальному виховному заході «Україна від А до Я», проведеному учителем і класним керівником  Лагно Л.М. у 8-А класі. Цікавою методичною знахідкою стала ідея представити нашу державу через ключові поняття-асоціації на всі літери української абетки. Під час виховного заходу школярі мали можливість згадати нещодавні та вже давно минулі події з історії  України, дізнатися цікаві факти про українську мову, пісню, танок, традиції, відомих українців та їх  величезний унесок у розвиток світової науки, культури чи спорту. Лариса Михайлівна використала різноманітні форми роботи: показ відеороликів, меладекламацію, вікторину, театралізацію, виконання пісень і танців. Щирий сміх та задоволення від перегляду викликала у присутніх інсценізація уривку оповідання С. Васильченка «Свекор», майстерно виконана восьмикласниками та другокласником Назаром.  Це було свято юних талантів, яке наповнило душу теплом і радістю, а ще – впевненістю, що в України є майбутнє, адже в ній зростають такі гарні, світлі, добрі й обдаровані діти.

      Насамкінець вчителі відвідали шкільний кабінет української мови та літератури (зав. Байло В.І.), обладнаний відповідно до сучасних вимог, де в невимушеній атмосфері мали можливість підвести підсумки семінару-практикуму. Під час обговорення з вуст педагогів звучали слова захоплення й подяки вчителям української мови й літератури, адміністрації навчального закладу за високий рівень підготовки й проведення методичних заходів.

 

Переглядів: 518 | Додав: bahm_VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024