Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 90

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Четвер, 25 Кві 2024, 21:17
Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ОСВІТИ БАХМАЦЬКОЇ РДА
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Березень » 10 » Шевченківський тиждень у Бахмацькій ЗОШ І-ІІІ ст. №5
12:31
Шевченківський тиждень у Бахмацькій ЗОШ І-ІІІ ст. №5

       Більше двох століть проминуло з тієї миті, коли українська земля подарувала світові свого генія – Тараса Шевченка. З плином часу інтерес до імені й творчості видатного сина нашого народу не згасає, адже він саме той великий поет минулого, який не перестає бути сучасником для нових і нових поколінь.

       Традиційно, на початку березня в Бахмацькій ЗОШ І-ІІІ ст. №5 проходить  Шевченківський тиждень, під час якого проводяться різноманітні позакласні заходи з метою  популяризації  творчої спадщини   визначного українського поета, письменника, етнографа, історика та громадського діяча, виховання учнівської молоді на творах кращих вітчизняних письменників, формування громадянської свідомості.

       Цьогоріч також  до підготовки й проведення тижня  долучилася більшість педагогів та їх вихованців. Так, у 8-А класі (уч. Лагно Л.М.) відбулися літературні читання «Чернігівська поетична Шевченкіана»,  на яких учні знайомилися з творами продовжувачів шевченківських традицій в українській літературі, письменниками Чернігівщини. У 5-А класі (уч. Гриненко Т.І.) проведене  літературне свято «Хай же промінь твоїх думок поміж нами сяє…», де учні мали можливість продемонструвати свої поетичні та музичні обдарування.  Строга В.І.  у 10-А класі підготувала цікаву інтелектуальну гру знавців життя і творчості Тараса Шевченка «Вінок Кобзарю», а Байло В.І. – літературну вікторину «Чи знаємо ми Шевченка?» у 7-Б класі, під час яких школярі змагалися за звання найкращого ерудита; Радогуз Л.В. організувала ігри з літерами та словами «Хто Шевченка прочитав, той багатшим серцем став» у 6-В класі.

       Учителі початкових класів провели  тематичні бесіди та години спілкування: «Для землі – сонце, для народу - Шевченко», «Ми Шевченка славить будем...»,  мультимедійні презентації «...Земля, яку сходив Тарас малими, босими ногами», «Життя поета і художника Т.Г.Шевченка» та ін.

       У бібліотеці школи була організована виставка літератури «Тарас Шевченко: два століття з Україною», також учні 5-11 класів долучилися до конкурсу малюнків та стіннівок «Палітра Шевченкового слова», представивши ілюстрації до різних творів Кобзаря.

       Шевченківський тиждень вкотре  підтвердив, що поезія Тараса Шевченка – неоціненний скарб не лише нашої рідної літератури, а й світової,  і ще не одне покоління учнівської молоді буде виховане на його творчій спадщині.

 

Переглядів: 452 | Додав: bahm_VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024