Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 90

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Середа, 24 Кві 2024, 16:36
Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ОСВІТИ БАХМАЦЬКОЇ РДА
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Червень » 15 » Спілкувалися освітяни району
16:05
Спілкувалися освітяни району

15 червня голова райдержадміністрації Віктор Міщук взяв участь у нараді директорів загальноосвітніх навчальних закладів району, яку провела начальник відділу освіти Лариса Журба.

Керівник району привітав усіх із успішним завершенням навчального року, детально зупинився на основних здобутках освітньої галузі. Так, встановлено енергозберігаючі вікна у Бахмацьких загальноосвітніх школах № 1, 4, 5, гімназії та дитсадку "Берізка". Цього року виготовлено проектно-кошторисну документацію на повну заміну віконних блоків у міських школах. По проекту ПРООН за кошти Євросоюзу нині завершено заміну 47 вікон у Городищенській ЗОШ. Для шкіл району було придбано 10 багатофункціональних пристроїв (принтер, ксерокс, сканер).

Коригується проектно-кошторисна документація з будівництва Григорівської школи. Виготовляється проект на будівництво шатрового даху та ремонт актової зали ЗОШ №5. Виготовлено проект на облаштування санвузла у ЗОШ № 4. Підготовлена проектно-кошторисна документація на капітальний ремонт Батуринської школи. Передбачені кошти й на реконструкцію фізкультурно-оздоровчого комплексу м. Бахмач.

По районній Програмі «Шкільний автобус» при коригуванні бюджету за підсумками 6 місяців планується придбання 3 автобусів. Цьогоріч з метою економного використання бюджетних коштів запроваджено систему «Прозоро». Всі придбання та послуги, на суму більше 5 тис. грн проходять через електронну систему, де відбуваються торги.

Віктор Міщук наголосив на необхідності забезпечення підготовки закладів освіти до нового навчального року та проведення ремонтів.

У грудні 2015 року було прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», у якому зазначено, що школи І-ІІ ст. та І-ІІІ ст. із кількістю учнів менше 25 учнів за рахунок коштів субвенції державного бюджету фінансуватися не будуть. Тому на сесії районної ради було ліквідовано Терешиський НВК та Зеленівську ЗОШ І-ІІ ст., реорганізовано Матіївську ЗОШ І-ІІ ст. у НВК І ступеня.

У зв’язку з тим, що у с. Фастовці відсутній дитсадок Фастовецьку школу реорганізовано у Фастовецький НВК. Планується звільнення приміщення міського дитсадка «Теремок» Пенсійним фондом. Це дасть змогу відкрити додатково 4 групи для 80 дітей.

- Закриття шкіл не є самоціллю райдержадміністрації. Як керівник району, намагатимусь зберегти соціальну інфраструктуру Бахмаччини, -зазначив Віктор Міщук.

На чергову сесію районної ради відділом освіти подано проект рішення про переведення Пісківської школи І-ІІ ступенів у ЗОШ І-ІІІ ст. та присвоєння Батуринській ЗОШ І-ІІІ ст. ім'я Григора Орлика.

Очільник району відзначив значну роботу педагогічного колективу гімназії, який підготував переможців обласного етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура"). Зокрема, запевнив що допоможе в підготовці команди, адже бахмачани повинні достойно представити Чернігівську область на Всеукраїнських змаганнях.

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Лариса Журба порекомендувала посилити роботу з обдарованою молоддю, провести підбір необхідних фахівців-предметників, належно провести ремонти та забезпечити підготовку закладів освіти до нового навчального року.

Переглядів: 381 | Додав: bahm_VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024