Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 90

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Субота, 20 Кві 2024, 15:23
Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ОСВІТИ БАХМАЦЬКОЇ РДА
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Грудень » 7 » Тиждень інклюзивної освіти
16:21
Тиждень інклюзивної освіти

Відповідно до річного плану роботи районної психолого-медико-педагогічної консультації  на 2016/2017 н.р. у навчальних закладах було проведено тиждень інклюзивної освіти,  який проходив напередодні Міжнародного дня інвалідів ( з 28.11.16 р.  по 02.12.2016 р.). В рамках тижня, який проходив під девізом: «Мій заклад відкритий для всіх»,  було проведено ряд заходів, спрямованих на привернення уваги учнів, їх батьків, вчителів школи до проблем людей з особливими освітніми потребами, захисту їх гідності, прав і благополуччя.

На базі Курінського НВК проведено районний психолого- педагогічний  семінар для класних керівників та педагогів школи «Збереження психологічного здоров’я вчителя в умовах сьогодення». Практичні психологи  О. Гриценко  (Бахмацька гімназія), Н. Дубініна (Бахмацька ЗОШ І-ІІІст.№4) змістовно розкрили актуальну проблему збереження психологічного здоров’я вчителя в умовах модернізації освіти та вказали  основні шляхи вирішення конфліктних ситуацій в педагогічних і в учнівських колективах, їх  практичне застосування  в життєвій ситуації.  Практичний психолог Курінського НВК С. Беба провела відкрите  корекційно - розвивальне заняття  для учнів 6 класу «Якщо хочеш змінити світ - почни з себе», на якому діти мали змогу розвивати навички управління своїм емоційним станом, уміння виражати й аналізувати свої емоції.

        В рамках тижня інклюзивної освіти  відбулося методичне об’єднання практичних психологів, соціальних педагогів, асистентів вчителів «Організація інклюзивної освіти в загальноосвітніх навчальних закладах», де фахівці звітували та ділились своїм досвідом роботи з дітьми, які потребують особливої уваги.

         Завідувачем районної психолого-медико-педагогічної консультації  О.М. Гордієнко систематично проводяться корекційні заняття для батьків, які хочуть самостійно навчати дитину вдома. Проведено підсумки анкетувань «Ставлення педагогічних працівників до інклюзивної освіти». Так, на питання, яка освіта для дитини ефективніша інклюзивна чи індивідуальна, 65% вчителів відмітили інклюзивне навчання. При анкетуванні учнів 6-11 класів «Моє ставлення до дітей з особливими освітніми потребами»  93% учнів хочуть, щоб ці діти  навчались поряд, вони б з задоволенням допомагали їм у навчанні та підтримували супровід.

         Учні початкових класів брали активну участь у різних заходах, на яких мали змогу розширити  свої знання про поняття «Людина з обмеженими можливостями». Класоводи  формували у дітей гуманну позицію щодо інвалідів, бажання допомагати таким людям. У кожному класі проведено годину спілкування «Дитина інвалід – перш за все дитина», оформлено інформаційні куточки для батьків.

   На заняттях групи продовженого дня діти виготовляли «листівки милосердя» та захоплено слухали твори В.А. Сухомлинського. Міські загальноосвітні заклади взяли участь ІІІ обласній фотовиставці «Я -такий як ти». Психологічна служба загальноосвітньої школи №1 запросила телеканал « ZIK», щоб вони здійснили мрію дитини з порушенням опорно-рухового апарату. Хлопчик разом з батьками відпочив 5 днів у  Трускавці, пройшов курс реабілітації «Дельфінотерапію». Враження, з якими повернувся хлопчик залишаться на все життя приємним спогадом. Психологічна служба загальноосвітньої школи №5 пішла на зустріч мрії дитини запросивши художника-аматора В. Іванова, який розкрив секрети чарівного пензлика та викликав дитячу зацікавленість картинами. Тим самим, зміцнив віру дитини у власних силах. Для дітей, які навчаються за інклюзивною та індивідуальною формами навчання 19.12.16. року буде проведена передноворічна вистава «Ми чекаємо Миколая»

           Пам’ятаймо: ми всі люди, всі мріємо бути щасливими, здоровими, всі  проживаємо на цій землі…Кожен з нас може допомогти людям з особливими потребами бути щасливими. Треба тільки побачити в цих людях — людей, в цих дітях — дітей, адже вони такі ж, як і ми, тільки  трішечки особливі.

Переглядів: 498 | Додав: bahm_VO | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024