Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 90

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Четвер, 18 Кві 2024, 19:14
Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ОСВІТИ БАХМАЦЬКОЇ РДА
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Жовтень » 27 » Тиждень початкової школи у Бахмацькій ЗОШ І-ІІІ ступенів № 5
15:27
Тиждень початкової школи у Бахмацькій ЗОШ І-ІІІ ступенів № 5

       Найважливішим із завдань сучасної початкової школи є розвиток пізнавальної активності школярів, формування у них допитливості, бажання пізнавати нове. Збільшення навчального навантаження на уроках примушує вчителя замислитись над тим, як підтримувати інтерес молодших школярів до навчання.  Одним з найбільш дієвих способів формування нового ставлення до навчання і пізнання є проведення предметних тижнів у початковій школі.  Цікаво, весело та пізнавально для молодших школярів пройшов Тиждень початкової школи в Бахмацькій ЗОШ І-ІІІ ст. №5   з 17 по 21 жовтня  2016р.                                                                                                                                                                           Конкурси, ігри, змагання розвивали творчість школярів, вчили бути спостережливими, кмітливими та креативними. Кожен день мав свою тематику.  Відкриття відбулося на шкільній лінійці учнів початкової школи, де всіх присутніх ознайомили з планом проведення тижня початкових класів. План містив багато цікавих та змістовних заходів, в яких взяли участь  учні 1-4 класів. І вже по завершенню тижня можна сказати, що сподівання учасників на отримання позитивних емоцій справдилися.     Кожен день мав певне спрямування:                 

- ДЕНЬ ЕСТЕТИЧНОГО ВИХОВАННЯ;                                                                                 

 - ДЕНЬ ТРУДОВОГО ВИХОВАННЯ;

- ДЕНЬ НАЦІОНАЛЬНО – ПАТРІОТИЧНОГО  ВИХОВАННЯ;

- ДЕНЬ  ЗДОРОВ’ЯЗБЕРІГАЮЧОГО  ВИХОВАННЯ;                                                                          

 - ДЕНЬ МОРАЛЬНО - ЕТИЧНОГО  ВИХОВАННЯ.                       

      Навіть самі назви днів тижня говорять про широку палітру цікавих заходів, які відбулися у учнівських колективах. Їх режисерами-постановниками виступали класні керівники. Їх ентузіазм, творчий підхід допомогли зробити тиждень початкової школи справжнім святом як для дітей, так і для дорослих. 

       Для учнів були організовані веселі музичні перерви з улюбленими іграшками. Діти із вчителями вивчали віршовані привітання, розігрували міні - сценки. На перервах діти залучали всіх бажаючих до розучування народних ігор. Це дало позитивний результат, так як учні під час великої перерви проводили вільний час організовано. Також в цей день проходила благодійна акція «Подаруй іграшку». Свої іграшки та дитячі книжечки діти передадуть на дитяче відділення ЦРЛ та зустрінуться з волонтерами, щоб передати подарунки дітям, які зараз знаходяться в зоні АТО.                              

       З допомогою батьків були виготовлені найрізноманітніші годівнички: з пластикових пляшок, фанери, деревини. Ативну участь у акції «Годівничка для синички»    взяли участь учні 2 – Б класу (уч. Воробей С. М.), 2 – А класу (уч. Глухенька Л. М.), 3-Б класу             (уч. Сіденко С. М.),  2 – В клас (уч. Салогуб Н. М.), 4 – А клас (Закотій О. М.)

       У рамках тижня початкової школи у середу пройшов день - НАЦІОНАЛЬНО – ПАТРІОТИЧНОГО  ВИХОВАННЯ. Всіх учнів  об’єднав флеш-моб «Одягни вишиванку».       Школа розквітла усмішками, білим цвітом сорочок, кольоровими барвами народної вишивки. Радісно усвідомлювати, що оживають та оновлюються народні традиції. Одягаючи народне вбрання, людина отримує енергію своїх предків, пишається минулим та сміливо дивиться у майбутнє.  

      Саме, у 2 – В класі Салогуб Н. М. провела відкриту виховну годину «Сім»я і школа – одина родина».  Діти та батьки розповідали про свої родовідні дерева, про історію свого роду. Кращим  знавцем історії свого роду стали Петренко Іванна та її татусь, найкраще родовідне дерево зробили Пухир Олени зі своєю мамою.

      У 3 – В класі Сторубльова І. М. провела виховну годину «Сім»я. Родина». Діти в цей день принесли фотографії своєї родини, презентували їх. Дітям було дуже цікаво поділитися інформацією зі своїми однокласниками. Вони працювали в групах, розігрували міні – сценки, розв»язували ребуси. 

       Приходько Т. В. провела урок на якому  діти дізнавалися про вишивку різних регіонів. Потім учні намалювали свої вишиванки.                                                               

        Не могли не згадати учителі та учні в цей день і про мужніх захисників Вітчизни. Учителем початкових класів Воробей С. М. та вихователем ГПД  Кот Т. С. був організований та проведений флешмоб «Гімн єднає Україну».  Учні промовили колективну обітницю єдності на захист України: «Я − творець свого майбутнього. Заради процвітання та щастя боронитиму Україну як себе. Україна − це я!» 

       У вигляді Тризуба, учні  виконали Гімн України, тримаючи руку на серці із вірою в душі та блиском в очах на краще майбутнє.

      Під гаслом «Шкідливим звичкам не місце серед нас!» пройшов четвертий день – День ЗДОРОВ’ЯЗБЕРІГАЮЧОГО  ВИХОВАННЯ.

       Завершує тиждень - ДЕНЬ МОРАЛЬНО - ЕТИЧНОГО  ВИХОВАННЯ.                                             

       Урочисте закриття тижня початкової школи відбулося на лінійці, під час якої було підведено підсумки, нагороджено переможців у конкурсах, вручено грамоти  учням, висловлено подяки вчителям і батькам.  Всі заходи, які були проведені у рамках тижня, сприяють  інтелектуальному та творчому розвитку дитини, формуванню моральної культури особистості, національної свідомості, виховують патріотизм, любов до Батьківщини та рідної мови.

Тиждень початкової школи ще раз переконує всіх у тому, що дитяча творчість, мов кринична вода, яку черпаєш, а їй немає не кінця, ні краю. Будемо й надалі пізнавати її глибинні джерела!

       І на завершення… Ми прагнемо зробити нашу школу острівцем людяності і гуманізму,  творчості й постійного пошуку. А допоможуть нам у цьому наші вихованці та їх батьки.

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 413 | Додав: bahm_VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024