Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 90

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Четвер, 25 Кві 2024, 17:40
Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ОСВІТИ БАХМАЦЬКОЇ РДА
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Квітень » 7 » Тиждень зарубіжної літератури у  Курінському НВК
14:33
Тиждень зарубіжної літератури у  Курінському НВК

       У рамках тижня зарубіжної літератури у  Курінському НВК 6 квітня був проведений захід до дня народження М.В.Гоголя.

     Ім’я  Гоголя огорнене серпанком таємниць. Все його життя і літературна спадщина – суцільна загадка. Привідкрити завісу таємничості, зрозуміти душу великого українця, дізнатись, про що він мріяв, чого прагнув, поринути в атмосферу його творів – такою була мета літературно-музичної композиції «Із любов’ю та вірою в Україну».

    У виконанні учнів-старшокласників прозвучали уривки із творів неперевершеного майстра пейзажних замальовок М.В.Гоголя,  в яких найповніше розкривається українська душа письменника. Гоголівські пейзажні замальовки зачаровують, пробуджують уяву. «Чи знаєте ви українську ніч? О, ви не знаєте української ночі!». І справді, ми її не знаємо. Не знаємо, чи просто не помічаємо, який чудовий Дніпро за тихої погоди, який чарівний літній день в Україні. Слова, що лилися з вуст прекрасних декламаторів (Левченко І., Гриненко Л., Федченко А.), змусили глядачів поринути в неповторний світ української природи, зрозуміти, що тільки людина, яка безмежно любить свою Батьківщину, здатна написати такі рядки.

    З акторською майстерністю діти виконували ролі відомих гоголівських персонажів.

    «Їдуть Хівря, Солопій і дочка Параска.

     Гоголь їде, як живий…»

     Атмосфера Сорочинського ярмарку наповнила всю школу. Юні актори (Силка Ю., Рудько  Д., Коваленко С.) чудово справились зі своїм завданням.  Персонажі Гоголя ніби щойно зійшли зі сторінок його повісті.

     Красуня Оксана із повісті «Ніч перед Різдвом», роль якої зіграла Гасинець Інна, підкорила всіх.  Ніхто не сумнівався: росте майбутня актриса.

     Сценка «У Солохи» у виконанні учнів 10 класу (Лейби А., Дворнік А.,  Ільченко А., Іващенко В., Мельника М.) змусила глядачів плакати. Не від горя, звичайно, а від сміху.

     Звучали на святі і пісні. Українські народні. Їх так любив Гоголь. Прозвучала і його улюблена – «Гоп, гоп, мої гречаники». Все дійство супроводжувалось мультимедійною презентацією.

     Тож, чи є Гоголь українським письменником? Сумнівів не залишилось. Адже все своє життя він прожив із любов’ю та вірою в Україну.

Переглядів: 417 | Додав: bahm_VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024