Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 90

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Четвер, 18 Кві 2024, 08:44
Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ОСВІТИ БАХМАЦЬКОЇ РДА
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Листопад » 25 » Від креативного вчителя - до творчого учня
15:00
Від креативного вчителя - до творчого учня

Сучасному суспільству потрібна не просто всебічно розвинена особистість, а особистість  життєздатна, яка може реалізувати себе на всіх компетентнісних рівнях. Тому ключовою ідеєю майстер-класу для молодих учителів української мови та історії, який відбувся  25 листопада 2016 року на базі Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ст.№5, стали слова французького філософа Б.Паскаля: «Учень не посудина, яку потрібно наповнити, а факел, який  потрібно запалити». Творча група учителів школи (кер. Т.П.Левченко) переконана, що лише креативний учитель зможе пробудити учня до творчості, розвинути свідоме ставлення до навчання,  прагнення до саморозвитку, створити особистість, що не загубиться на складних життєвих шляхах, тож презентувала досвід формування креативної компетентності учнів під час проведення позаурочних заходів.

 Майстер-клас складався із теоретичної й практичної частин та тренінгу. Із доповіддю «Методичні основи креативної компетентності» виступила учитель географії Левченко С.П. Суть креативності як психологічної властивості розкрила практичний психолог Грицай І.П, вона ж і провела цікавий тренінг на виявлення рівня креативності серед 10 молодих учителів.

Методист районного методичного кабінету С.В. Корецька ознайомила присутніх із умовами конкурсів учнівської творчості, проведення яких планується у грудні-лютому, й провела діагностичне опитування з метою виявлення готовності молодих педагогів до використання інноваційних та інформаційно-комунікаційних технологій.

Про позаурочні заходи як форму позакласної роботи розповіла педагог-організатор Яременко Я. М. Власним досвідом у проведенні виховних годин патріотичного, спортивного спрямування, а також масштабних родинних свят поділилася учитель української  мови і літератури, класний керівник 8-А класу Лагно Л. М.

Учитель англійської мови Гаранько В. Г. провела інтегрований виховний захід (англійська мова, географія, історія, українознавство, краєзнавство) «Мій рідний край – моя земля», у якому взяли участь учні 11-Б й 9-А класів. Його метою було різнобічно презентувати Україну не лише рідною мовою, а й англійською – мовою міжнародного спілкування. Діти об’єдналися в три дослідницькі групи: «географи», «історики» й «етнографи», кожна з яких створила власну презентацію на відповідну тематику й представила її англійською. Крім цього, учасники виховного заходу виконували творчі завдання: складали асоціативну карту України, угадували сучасні об’єкти Бахмача в чорно-білих світлинах минулого століття, створювали віночок побажань батьківщині та людям нашої держави українською та англійською мовами. Учасники семінару переглянули відео про найвизначніші місця України, музичний кліп про Бахмач та насолоджувалися патріотичними піснями «Це мій рідний край» і «Я молюся за тебе» у виконанні Олени Рог.

Завершився майстер-клас обговоренням у невимушеній, дружній атмосфері. Молоді педагоги подякували організаторам за надану можливість практично ознайомитися з досвідом використання  різних методів і прийомів  розвитку творчих здібностей учнів.

Діагностичне опитування

Психологічний тренінг

Мій рідний край – моя земля

Створення асоціативної карти України

Етнографи

Серця, які належать Україні

Переглядів: 485 | Додав: bahm_VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024