Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 90

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Субота, 20 Кві 2024, 12:31
Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ОСВІТИ БАХМАЦЬКОЇ РДА
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Квітень » 26 » Відбувся районний етап Всеукраїнської військово-патріотичної гри "Сокіл –Джура"
10:48
Відбувся районний етап Всеукраїнської військово-патріотичної гри "Сокіл –Джура"

22 квітня за ініціативи голови райдержадміністрації Віктора Міщука вперше на Бахмаччині проведено І районний етап Всеукраїнської військово-патріотичної гри "Сокіл - Джура", в якому взяли участь 11 команд, загалом 88 учасників.

Відкрила змагання начальник відділу освіти райдержадміністрації Лариса Журба, яка зазначила, що даний захід символізує нерозривний зв'язок поколінь, традицій, адже нині наша держава переживає непрості часи, і повинна мати духовну опору. Тож саме молоде покоління покликане підтримати дух українських патріотів та вселити надію на перемогу.

Голова райдержадміністрації Віктор Міщук привітав юних джурят та побажав всім перемоги та щоб в умовах гри кожен ставав сміливішим та сильнішим.

- Дорогі діти! Ви тривалий час готувалися до цієї гри, вивчали історію нашої держави, стройову підготовку та народні звичаї. Тож вам вдасться гідно продемонструвати свою силу, вміння та інтелектуальні знання, а також отримати задоволення від командної гри і спортивного азарту. Дивлячись сьогодні на вас, юних та завзятих, я переконаний, що ми маємо славне продовження козацького роду. Україна завжди буде сильною державою, якщо в неї буде молодь, здатна на перший поклик її захистити, - наголосив керівник району.

Під час районного етапу юні джури випробовували себе у змаганнях з виконання козацької маршової патріотичної пісні, з індивідуальних дій та дій у складі рою, стрільби з пневматичної зброї, надання першої долікарської допомоги ”Рятівник”, інтелектуальної вікторини ”Відун” та в конкурсах Впоряд" і "Перетягування линви".

За підсумками гри призові місця розподілилися наступним чином:

І місце – "Січ" (команда з Бахмацької гімназії);

ІІ місце – "Отамани Першої" (команда Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ст. № 1);

ІІІ місце – "Молода Січ" (команда Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ст. № 5).

Отже, за результатами змагань Бахмаччину на обласному етапі Всеукраїнської військово-патріотичної гри "Сокіл - Джура" буде представляти команда з Бахмацької гімназії – "Січ".

Переможці нагороджені кубками та грамотами відділу освіти райдержадміністрації.

В Україні джурами завжди називали молодих вихованців, зброєносців і помічників досвідченого козака. Стати джурою міг не кожен, а лише той, хто годився до козацької служби, пройшовши певні випробування – як фізичні, так і моральні.

Переглядів: 359 | Додав: bahm_VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024