Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 90

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Субота, 20 Кві 2024, 01:44
Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ОСВІТИ БАХМАЦЬКОЇ РДА
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Грудень » 12 » Всеукраїнська акція «16 проти насильства»
08:37
Всеукраїнська акція «16 проти насильства»

З метою привернення уваги громадськості до актуальних проблем подолання насильства в сім"ї , з 25 листопада по 10 грудня 2016року у загальношкільних навчальних закладах району проведено щорічну Всеукраїнську акцію «16 проти насильства». Міжнародна правозахисна акція «16 днів проти насилля» розпочата у 1991 році. Ініціатори обрали датою початку акції 25 листопада — Міжнародний день боротьби з насиллям у ставленні до жінок та датою її завершення — 10 грудня — Міжнародний день захисту прав людини. Особлива увага під час її проведення приділялася питанням домашнього насилля, тому акція була спрямована проти насилля у сім’ї та формування нетерпимого ставлення до будь-якої форми насилля. 

            Основними завданнями акції стали:

- привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;

- активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства;

 - проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення  щодо нетерпимого ставлення до насильства.

У рамках акції в школах району відбулися: години спілкування: "Права та обов"язки в моєму житті ", виховні години: "Попередження насильства в сім"ї.", круглі столи: "Якщо ви в біді зверніться за допомогою", "Сім"я-це місце, де мене розуміють.", батьківські лекторії: "Насильство в сім"ї - цього не повинно бути",  "Стилі сімейного виховання", диспути: "Толерантність-вимога часу?", анкетування дітей: "Сім"я очима дітей", бесіди:"Моя сім"я- це місце, де мене розуміють", "Захист дітей від насильства та жорстокого поводження" , "Насильству – Ні ", конкурси дитячих малюнків "Абетка рівності", "Світ, в якому ми живемо", виступи агітбригад «Світ без насильства» тощо.

Безумовно, подолання такого негативного явища як насильство в родині можливе лише за умови об'єднання зусиль і державних органів та установ, і громадських організацій, і кожного громадянина. Кожен з нас має сказати "Ні!" насиллю у власній родині. Адже сім'я - це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхливому світі. Місцем, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: і маленькій людині, і дорослому, і особі літнього віку.

Переглядів: 340 | Додав: bahm_VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024