Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 90

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Субота, 20 Кві 2024, 14:51
Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ОСВІТИ БАХМАЦЬКОЇ РДА
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Лютий » 21 » Бахмачани вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні
11:20
Бахмачани вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

      20 лютого, в Україні вшановують Небесну Сотню, тих мужніх, незламних українців, гідність, відданість та патріотизм яких стали своєрідним поштовхом для переосмислення глибокої суті людського буття.

       І сьогодні бахмачани в унісон зі всією Україною згадали про трагічні події трьохрічної давнини на майдані Незалежності у Києві та про подвиг справжніх патріотів, які назавжди увійшли в історію як Герої Небесної Сотні.

       Учасники Майдану, громадські активісти, представники влади, учнівська молодь прийшли на площу Героїв Майдану, аби вшанувати пам'ять вірних синів України.

        Під тужливі звуки українського реквієму «Гей, пливе кача…» учасники зібрання поклали квіти до символічного пам’ятного знаку, запалили свічки пам'яті та вшанували загиблих хвилиною мовчання.

      У своїх виступах промовці згадали всіх героїв, які виборювали свободу України і віддали свої життя за краще майбутнє рідного народу. У їх когорті – герої Небесної сотні, серед яких і наш земляк з Дмитрівки – Василь Прохорський та українські військові - патріоти України, які боролися за честь, справедливість та гідність українського народу. Ми не повинні, не маємо права забути про подвиг героїв сьогодення - 7 земляків котрі загинули, захищаючи незалежність України на сході.

      Одночасно з цією акцією пройшла хода пам'яті на честь Героїв України, учасники якої із полотнищем Державного Прапора України та запаленими лампадками пройшли від вул. Чернігівської до площі Героїв Майдану. Діти виклали тризуб з лампадок, адже тризуб і вогонь – це символи Революції Гідності.

     У ході мітингу прозвучала історична пісня “Ой у лузі червона калина”, яка супроводжувала визвольну боротьбу нашого народу.

     Та боротьба продовжується. Здригається українська земля на сході країни від гарматних пострілів та кулеметних черг. Знову гинуть молоді і сильні, вірні сини України… Як боляче стискається серце від того, що наша ненька-Україна знову у вогні і стражданні… І кожен з нас бажає одного: щоб над нашою рідною Україною було мирне небо.

    Слава Україні! Героям слава!

Переглядів: 363 | Додав: bahm_VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024