Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 90

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




П`ятниця, 26 Кві 2024, 15:45
Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ОСВІТИ БАХМАЦЬКОЇ РДА
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Квітень » 21 » «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».
16:38
«Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

    З 19 по 21 квітня  тривали тренінги для працівників психолого-медико-педагогічних консультацій за сприянням Благодійного фонду Петра Порошенка в рамках соціальної програми Марини Порошенко «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

     З учасниками тренінгу працювали досвідчені тренери: Лариса Шевчук, заступник директора СЗШ № 168 м. Києва, головний аналітик Програми впровадження інклюзії, Аліна Мельник оргконсультант, психолог, бізнес-тренер, Тетяна Скрипник, професор кафедри спеціальної психології, корекційної та інклюзивної освіти Інституту людини Київського університету ім.Б.Грінченка; Голова Ради ГО «Системна допомога дітям з аутизмом «Маленький принц».

     Особливої ваги цьому заходу надала участь у ньому Марини Порошенко - голови ради благодійного фонду П. Порошенка. Саме цей фонд став ініціатором і організатором національного проекту, до якого вже долучилися Запорізька, Дніпропетровська, Житомирська, Хмельницька та Чернігівська області. Мета проекту – створення і розвиток інклюзивного освітнього середовища для «особливих» дітей у загальноосвітніх школах.

      На розвиток і підтримку інклюзивної освіти цього року  із державної  субвенції виділено 210 млн. грн. (на оплату додаткових корекційних занять та придбання корекційного обладнання).

     За підсумками  триденного тренінгу всіх присутніх ознайомили з цільовим  використанням коштів на дітей з ООП в 2017 р. «Гроші за дитиною», розробленням індивідуальної програми розвитку дитини, механізмом супроводу дитини спеціалістами ПМПК, фізіологічними особливостями осіб з ООП та методами  роботи дефектолога, логопеда, реабілітолога, психолога, соціального педагога, асистента, тьютора в навчальному закладі.

     Понад сімдесят фахівців психолого-медико-педагогічних консультацій з різних районів Чернігівщини отримали  сертифікати про підвищення своєї кваліфікації. Бахмацьку районну ПМПК представляли завідувач  Олена Гордієнко та консультант-психолог (методист РМК) Світлана Яковенко.

     У ході візиту Марина Порошенко та голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч підписали Меморандум про співпрацю щодо розвитку інклюзивного освітнього середовища на Чернігівщині. І вже як партнерам дружина Президента вручила голові Чернігівської ОДА дизайн-проект сучасної Медіатеки, яка зробить навчання особливих дітей у звичайних школах ефективнішим і комфортнішими. За словами Марини Порошенко: «Дитина повинна отримувати всі послуги від держави, на які вона має право. Інклюзивна освіта – це потреба сьогодення і майбутнього, вона дає змогу учням з особливими освітніми потребами краще реалізувати свій потенціал у навчанні, порівняно з однолітками в неінклюзивному середовищі. Більше того, інклюзія позитивно впливає на подальші життєві перспективи таких дітей після закінчення середньої школи. Зокрема, підвищує шанси на працевлаштування та реалізацію в житті».

 

Переглядів: 488 | Додав: bahm_VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024