Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 90

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Субота, 20 Кві 2024, 05:16
Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ОСВІТИ БАХМАЦЬКОЇ РДА
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Лютий » 27 » Інноваційний досвід Бахмацької ЗОШ №2
15:11
Інноваційний досвід Бахмацької ЗОШ №2

       24 лютого на базі Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 відбувся районний  семінар-практикум для вчителів української мови та літератури з теми: «Розвиток пізнавальної діяльності учнів на уроках української мови та літератури шляхом використання інтерактивних технологій навчання».У центрі уваги учасників заходу були освітні технології сучасності, зокрема акцентувалася увага на досвіді  упровадження інтерактивних форм і методів навчання як одного із засобів розвитку пізнавальної активності учнів, формування ключових предметних компетентностей; організації позакласної роботи на інноваційній основі. Методист райметодкабінету С.В. Корецька ознайомила вчителів зі змістом наказу МОНУ «Про  проведення державної підсумкової атестації учнів ЗНЗ у 2016-2017 навчальному році» та  особливостями підготовки до ДПА й зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури.

      Педагоги  відвідали показовий урок української літератури в 7 класі з теми «Уроки чуйності, турботи, доброти в повісті Г. Тютюнника  «Климко». Учитель української мови та літератури Іванько Лариса Володимирівна продемонструвала можливості  сучасного інноваційного уроку шляхом використання нових форм та методів навчання. Вона вміло розвивала навчальну, пізнавальну діяльність учнів і керувала нею; налаштовувала дітей на активну роботу на уроці. Уміле поєднання інформаційних, словесних, інтерактивних і наочних методів навчання дало високий  результат: семикласники працювали злагоджено, глибоко аналізували текст, засвоювали літературні поняття, давали оцінку вчинкам головних героїв твору, відгадували кросворд. Важливу роль у досягненні кінцевої мети заняття відігравала особистість учителя, адже педагог вільно володіла словом, уміло підводила учнів до висновків, спонукала до висловлення своїх думок, звертала увагу на почуття, які викликає Климко, поєднувала зміст твору із сучасністю, зокрема військовими діями на сході України.   Під час обговорення колеги відмітили, що урок був проведений на високому методичному рівні, мав значний виховний потенціал, цікавий як учням так і присутнім учителям.

      Справжньої феєрією мистецтва, поезії, пісні, танцю і таланту став виховний захід «Літературний зорепад: «Така любов буває раз в ніколи», підготовлений Ларисою Володимирівною. Усі присутні  захоплено спостерігали за дійством, яке розгорталося на сцені актової зали, перегортаючи уявні сторінки літературних творів українських письменників на вічну тему кохання. Нікого не залишила  байдужим  інтимна лірика у майстерному виконанні юнаків і дівчат із 10-11 класів; щирий сміх викликала інсценізація уривків «Кайдашевої сім'ї», «Сватання на Гончарівці», «За двома зайцями», талановито втілена школярами; на   меланхолійний лад налаштував діалог героїв «Лісової пісні» Лесі Українки Мавки з Русалкою та пісня «Без тебе в’януть в душі моїй квіти» у виконанні Юрія Замерлова; яскраве враження справили запальні танці Іванька Іллі та  Лисун Наталії під ритми чарівної музики. При підготовці заходу педагог уміло виявила й  максимально розкрила природні нахили та  обдарування дітей, прилучивши їх до світу прекрасного.

       Наступним етапом семінару були відвідини кімнати бойової та трудової слави, де підготовлені юні екскурсоводи  ознайомили присутніх із історією села, знаменними подіями його минулого та видатними особистостями рідного краю. Відвідувачі залишили подяку керівнику й учням   в книзі відгуків.

      Завершилися методичні заходи обговоренням   за «круглим столом», під час якого вчителі поділилися своїми враженнями, високо оцінили все почуте й побачене, відзначивши, що проведений семінар-практикум ще раз переконливо засвідчив ефективність застосування інноваційних технологій  на уроках словесності та значний творчий і професійний потенціал  педагогів району.

 

Переглядів: 498 | Додав: bahm_VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024