Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 90

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




П`ятниця, 26 Кві 2024, 11:36
Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ОСВІТИ БАХМАЦЬКОЇ РДА
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Квітень » 3 » Х Міжнародний конкурс з українознавства
12:58
Х Міжнародний конкурс з українознавства

        30 березня 2017 року відбулось урочисте відкриття Х Міжнародного конкурсу з українознавства для учнів 8–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів у Київському міському будинку вчителя. Близько сотні учнів, переможців І (заочного) етапу з різних куточків України, а також Придністровської Молдавської республіки, Казахстану та Іспанії завітали на ювілейний конкурс, щоб позмагатися в науково-дослідних проектах, ідеях, науковому спілкуванні. З вітальним словом до учасників конкурсу звернулися заступник Міністра освіти і науки МОН України Стріха М.В., директор Науково-дослідного інституту українознавства кандидат історичних наук Галайко Б.М., Генеральний секретар Світового конгресу українців, голова Проводу ОУН (р), голова Союзу українських організацій в Австралії Стефан Романів, директор Київського міського будинку вчителя Рудьковська Р.А., доктор історичних наук, професор, заступник директора НДІУ Зінченко А.Л., голова ГО «Центр національного відродження» Гребеняк Т.В., директор видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка 2017 р. Малкович Іван.  Усі вони висловили сподівання, що учнівська молодь, яка зібралася в залі, прагне глибше дослідити витоки української духовності,  зберегти нашу ідентичність, мову, звичаї, пам’ять про те, звідки походить народ України.

         Лапа Єгор – учень 11-А класу Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ст. №5, неодноразовий призер обласного етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН з математики (науковий керівник – Циганенко Ірина Анатоліївна), української мови й фольклористики (науковий керівник – Левченко Тетяна Петрівна) цьогоріч  спробував свої сили в Х Міжнародному конкурсі з українознавства. За заочне оцінювання його робота «Дідух – український оберіг» отримала 19 балів з 20 можливих, тож він як переможець І етапу був запрошений на фінальний етап.

         У перший день  конкурсу учні взяли участь у написанні письмових робіт та тестуванні, а педагоги (у тому числі і науковий керівник Лапи Є. Левченко Тетяна Петрівна) долучилися до проведення науково-практичного семінару на тему «Як зберегти українознавче наповнення у реформованій школі». Наступного дня відбувся публічний захист науково-дослідних робіт. Єгор   впевнено й достойно презентував результати свого  наукового  дослідження дідуха як одного із оберегів нашого народу, що й дало йому змогу цілком заслужено посісти ІІІ місце серед 26 конкурентів-одинадцятикласників і отримати грамоту переможця та подарунки від організаторів.

          Також учасники конкурсу зустрілися  з Міністром освіти і науки України Лілією Гриневич під час покладання квітів до пам’ятника Михайлу Грушевському, відвідали цікаві та пізнавальні екскурсії до Музею мистецтв Богдана і Варвари Ханенків, Володимирського собору, Софії Київської та Національного музею історії України, організовані інститутом українознавства.

Переглядів: 437 | Додав: bahm_VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024