Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 90

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




П`ятниця, 26 Кві 2024, 07:07
Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ОСВІТИ БАХМАЦЬКОЇ РДА
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2015 » Грудень » 18 » Обговорено питання освітньої галузі
09:59
Обговорено питання освітньої галузі

16 грудня відбулось розширене засідання колегії відділу освіти, яке провела начальник відділу освіти райдержадміністрації Лариса Журба.

У колегії взяли участь виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Володимир Цепух та голова районної ради Віталій Кочерга.

Виступаючи перед освітянами, Володимир Цепух зазначив: «Метою зустрічі з керівниками навчальних та дошкільних закладів є обговорення нагальних питань в освітній галузі, перш за все, це забезпечення функціонування шкіл та дитсадків у зимовий період. Всі керівники мають економно використовувати енергоносії. Ці заходи мають здійснюватись зважаючи на те, що субвенція, яка надходить з державного бюджету на освіту є недостатньою. Щоб забезпечити належну роботу навчальних закладів, своєчасну виплату заробітної плати направляються кошти районного бюджету».

Посадовець також акцентував увагу на необхідності підвищення якості надання освітніх послуг. Наголосив на тому, що учитель має підходити до навчального процесу диференційовано й творчо з урахуванням індивідуальних здібностей учнів та в жодному разі не допускати випадків вимушеного залучення учнів до індивідуальних занять.

Голова районної ради Віталій Кочерга, зазначив, що влада, що сформована у районі – єдина й готова вирішувати питання освітянської галузі. Він запевнив, що прийняттю рішень щодо оптимізації мережі загальноосвітніх закладів, передуватиме широке громадське обговорення та стовідсоткове забезпечення роботою вивільнених педагогічних працівників працездатного віку.

Про підсумки громадського огляду умов проживання, навчання, оздоровлення і працевлаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування доповіла методист районного методичного кабінету відділу освіти райдержадміністрації Людмила Іванько. Щодо обліку дітей і підлітків шкільного віку та дітей дошкільного віку поінформували методисти Лідія Мажара та Людмила Божок.

За результатами розгляду питань було прийнято рішення, зокрема, керівникам загальноосвітніх навчальних закладів необхідно посилити контроль за неухильним дотриманням чинного законодавства щодо захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; посилити персональну відповідальність керівників навчальних закладів щодо формування банку даних про дітей шкільного віку, забезпечити належне реагування на кожний випадок невідвідування підлітками загальноосвітніх закладів.

У ході заходу начальник відділу освіти Лариса Журба представила трьох новопризначених директорів навчальних закладів, а саме: Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ст. № 1– Олександра Комара, Городищенського НВК – Петра Журавля та Обмачівського НВК – Аллу Божок.

 

Переглядів: 409 | Додав: bahm_VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024