Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 90

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




П`ятниця, 26 Кві 2024, 20:50
Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ОСВІТИ БАХМАЦЬКОЇ РДА
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Листопад » 18 » Проблеми обдарованості молодших школярів
16:32
Проблеми обдарованості молодших школярів

         Саме цьому методичному питанню був присвячений районний семінар-практикум вчителів початкових класів, який відбувся на базі Бахмацької гімназії 18 листопада.

         Обдарованість – це сукупність задатків особистості як передумова розвитку її здібностей до певних видів діяльності. Обдаровані люди характеризуються наполегливістю, надзвичайно розвиненою працьовитістю, глибоким і стійким інтересом до певної діяльності. Своєчасне виявлення таких дітей в початкових класах, визначення рівня творчих можливостей, особистісних властивостей, спеціальних інтересів та нахилів дитини – ось  задання вчителя початкових класів.

          На семінарі було висвітлено здобутки  української педагогіки по роботі з обдарованими дітьми. Інтерактивна рольова гра «Розв’язання проблем обдарованості молодших школярів» спонукала вчителів вжитися в ролі «батьків», «учнів», «вчителів». Вправи «Знайомство. Ім’я – характер», «Вибір лідера», «Визнач проблему та шляхи розв’язання», «На консультації у психолога», «Школа (клас, будинок) обдарованої дитини», «Мікрофон»  допомогли практично намітити напрямки роботи з батьками, узагальнити особливості роботи вчителів з обдарованими дітьми та визначити найефективніші форми та методи, поринути в світосприймання  обдарованих дітей.

         На відкритий урок учасників семінару запросили до себе учні 4-а класу гімназії та вчитель Лариса Шевченко, яка майстерно зінтегрувала предмети  Я у світі та Образотворче мистецтво  в уроці «Мій родовід. Виготовлення ляльки – мотанки». Родина, клас, батьківщина – червоною стрічкою прошли ці поняття протягом уроку. Колоритна виставка глиняного посуду, дерев’яних іграшок, ляльок-мотанок народних умільців та дитячі розповіді і віршовані рядки про таланти своєї родини, власні досягнення  мотивували дітей до творчості. Родинний оберіг ляльку-мотанку своїми руками виготовив кожен учень. 

         Гімназія має таланти! І це довели учні 4-а і 4-б класів та вчителі   Лариса Шевченко і Лариса Шекула, хореограф Оксана Іваненко. Концертна програма «З Україною в серці!» захопила гостей, педагогів та батьків, підняла емоційний настрій. Адже учні майстерно декламували, співали, танцювали. Плекаймо таланти наших обдарованих дітей!

Переглядів: 408 | Додав: bahm_VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024