Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 90

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




П`ятниця, 26 Кві 2024, 16:55
Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ОСВІТИ БАХМАЦЬКОЇ РДА
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Березень » 17 » Районний семінар-практикум учителів географії
08:45
Районний семінар-практикум учителів географії

      Наука географія покликана не тільки сформувати уявлення про  закони природи та цілісного географічного образу Землі, а й  виховати небайдужу людину, яка свідомо планує своє гармонійне співіснування з природою, береже  довкілля. Саме з метою обміну досвідом щодо методики виховання на уроках географії та в позакласний час національно свідомого громадянина, патріота й природолюба, практичного ознайомлення з реалізацією методичної проблеми «Самостійна робота на уроках географії як засіб формування ключових предметних компетентностей учнів» у Пісківській ЗОШ І-ІІІ ст. 15 березня відбувся районний семінар-практикум учителів географії. Методист райметодкабінету С.В.Корецька ознайомила вчителів з особливостями проведення ДПА  з географії та орієнтовними вимогами до складання завдань атестації в 9 класі, викладеними в листі Міністерства освіти й науки України від 13.03.2017 р. №1/9-149.

      Учасники семінару відвідали урок географії у 8 класі на тему «Природно-ресурсний потенціал України. Види забруднень екологічна ситуація в Україні», творчо й змістовно проведений учителем Вайло Н.В. Урок продемонстрував практичне застосування різних форм і методів роботи, які сприяють  формуванню навичок самостійної діяльності учнів, ключових предметних компетентностей. Мультимедійний супровід забезпечив  унаочнення матеріалу, активізацію сприйняття та інформаційне наповнення заняття.  Важлива увага приділялася екологічному вихованню школярів, виробленню навичок дбайливого природокористування, умінь висловлювати власну  думку та аргументувати її.

      Також Наталія Василівна поділилася досвідом роботи з виховання національно свідомих громадян, патріотів України, «які будуть закохані в рідну землю й вірними своїй державі», разом із учнями 3, 5, 7 і 8 класів підготувавши для присутніх зворушливу літературно-музичну композицію  «У нашій пам’яті залишитесь навічно».  Натхненно й трепетно звучали рядки про Героїв Небесної Сотні й антитерористичної операції на сході України та ліквідаторів страшної аварії на ЧАЕС. Тоненька свіча, запалена учнями,  поєднала дорослих і дітей  у нерозривний ланцюг, який символізував зв'язок поколінь та  невмирущість пам’яті про подвиги українських патріотів в ім’я  процвітання нашої держави. Захід завершився артистичною хореографічною композицією під мелодію пісні «Синє небо, жовте поле», яка виразила найщиріші почуття школярів до України.

       Директор школи, Євченко В.К. провела імпровізовану екскурсію закладом, ознайомила з його історією, діяльністю педагогічного та  учнівського колективів,   презентувала напрацювання  гуртківців «Школи мистецтв», яка діє  за сприяння керівника сільськогосподарського підприємства Валерія Колоші. Вироби декоративно-прикладного мистецтва, виконані  в різних техніках та жанрах, викликали захоплення в присутніх учителів.

       Завершився семінар обговоренням  у невимушеній атмосфері, під час якого педагоги аналізували побачене, ділилися своїми враженнями та дякували господарям за гостинність і змістовність проведених заходів.

Переглядів: 430 | Додав: bahm_VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024