Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 90

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




П`ятниця, 29 Бер 2024, 10:37
Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ОСВІТИ БАХМАЦЬКОЇ РДА
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Лютий » 22 » Семінар-практикум учителів історії та правознавства
16:22
Семінар-практикум учителів історії та правознавства

        Сьогодні на базі Стрільницької ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар-практикум учителів історії та правознавства на тему: «Формування ключових предметних компетентностей на уроках історії та права через інноваційну діяльність». Учасники семінару отримали можливість  ознайомитися  з досвідом роботи  щодо формування ключових  предметних компетентностей учнів шляхом використання інноваційних технологій на уроках та в позакласній діяльності під час відвідання уроку та виховного заходу. Також учителі долучилися до обговорення ряду актуальних питань викладання історії й правознавства в сучасній школі, обмінялися досвідом організації патріотичного виховання та формування активної громадянської позиції в школярів.

         Програма семінару була цікавою й насиченою. Учасників  заходу  гостинно зустріли учні та вчителі школи й запросили до 9 класу на показовий урок історії України «Особливості індустріального розвитку України в ІІ пол. ХІХ ст.». Учитель історії Чепуль Л.І. продемонструвала реалізацію методичної проблеми «Використання джерел інформації на уроках історії як засіб формування ключових предметних компетентностей» через систему методів і прийомів, застосованих у ході заняття. Учні працювали з аудіо- та відео матеріалами, аналізували документи, коментували візуальні джерела, давали відповіді на проблемні питання та складали логічний ланцюжок. На уроці панувала злагоджена атмосфера активної пізнавальної діяльності, дев’ятикласники  під керівництвом педагога вчилися формулювати власну точку зору та  аргументовано її відстоювати, розвивали навички самостійної роботи. 

       Далі увазі учасників семінару-практикуму була запропонована презентація діяльності шкільного кабінету народознавства: „Українська світлиця як скарбниця культурних та духовних надбань українського народу»,  майстерно проведена учителем української мови та літератури Черкасовою Л.С.

        Досвід організації позакласної роботи з історії було представлено уроком пам’яті  для учнів 9-11 класів «Небесна сотня…Герої не вмирають». У вступному слові  Людмила Іванівна зазначила, що в сучасних суспільно-політичних умовах, коли Україна ціною життя Героїв Небесної Сотні, зусиллями українських військових, добровольців, волонтерів відстоює свободу і територіальну цілісність, пріоритетного значення набуло патріотичне виховання учнівської молоді, яке й забезпечується всіма педагогами школи.  Виховний захід повернув усіх до трагічних подій лютого 2014 року, коли мільйони українців вийшли на Євромайдан, а  сотні дочок і синів нашої держави загинули від куль власної влади. Звучали сповнені болем слова ведучих одинадцятикласників:

Палає Київ у вогні,
горять сталеві БТРи
там на межі-передовій,
народ боронять волонтери.
Палають шини і серця,

ніхто не хоче помирати…
 

         Присутні хвилиною мовчання вшанували  невмирущу пам’ять про загиблих героїв Небесної Сотні, а вчитель висловила сподівання, що ці жертви не були  даремними й молоде покоління назавжди збереже їх подвиг у своїх серцях.

        Наступним етапом семінару стало питання проведення ДПА з історії та підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання. С.В.Корецька, методист районного методичного кабінету, ознайомила всіх зі змістом наказу МОНУ «Про  проведення державної підсумкової атестації учнів ЗНЗ у 2016-2017 навчальному році» та зупинилася на деяких особливостях цьогорічних іспитів.

        Завершився семінар-практикум обговоренням та підведенням підсумків у невимушеній атмосфері, запрошені подякували адміністрації закладу та вчителям за сучасні змістовні заходи, відмітили високий рівень  професійної майстерності Чепуль Л.І. та цікавий педагогічний досвід, який можна використати всім учителям історії району.

Переглядів: 478 | Додав: bahm_VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024