Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 90

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




П`ятниця, 26 Кві 2024, 08:50
Вітаю Вас Гість | RSS
ВІДДІЛ ОСВІТИ БАХМАЦЬКОЇ РДА
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Березень » 31 » З ТУРБОТОЮ ПРО ДІТЕЙ
08:59
З ТУРБОТОЮ ПРО ДІТЕЙ

    Третій рік  поспіль  при відділу освіти Бахмацької РДА результативно функціонує районна  психолого-медико-педагогічна консультація (далі- ПМПК), яку очолює завідувач  Олена Гордієнко.

Діяльність  ПМПК спрямована на :

- виявлення, облік дітей віком до 18 років, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку;

-  підготовку висновку та рекомендацій щодо розвитку, змісту, форм і методів навчання з урахуванням особливостей навчально-пізнавальної діяльності дитини;

-   консультування батьків (осіб, які їх замінюють), педагогічних працівників з питань вибору можливих форм і методів навчання;

-    організацію індивідуальної корекційно-розвиткової допомоги;

-  психолого-педагогічний супровід сімей, які виховують дитину зі складними вадами розвитку, у тому числі з інвалідністю.

    29-30 березня  у приміщенні ПМПК на базі Бахмацької гімназії, що по вулиці Ярослава Мудрого 2, вперше за місцем проживання дітей  відбулося  засідання районної психолого-медико-педагогічної консультації із залученням фахівців обласної ПМПК (дефектологів, тифло- та сурдопедагогів), завідувача ПМПК Олени Гордієнко,  методиста РМК Світлани Яковенко, логопеда районного відділу освіти Михайла Лисенка, практичного психолога  Наталії Дубініної.

    Раніше батькам доводилось щороку возити дітей-інвалідів до обласної психолого-медико-педагогічної консультації в місто Чернігів, щоб отримати документ на організацію  індивідуальної  чи інклюзивної форми навчання дитині на наступний навчальний рік.

     Консультанти провели обстеження і вивчення 14 дітей шкільного віку, учнів загальноосвітніх навчальних закладів району, дали оцінку труднощів та потенційних можливостей навчання і  виховання  дітей.

     Батьки та особи, які їх замінюють, отримали витяг з протоколу засідань, консультацію з питань вибору можливих форм і методів навчання (інклюзивного та індивідуального). Адже  вони у поєднанні з корекційними та реабілітаційними  заходами забезпечують соціальну адаптацію та інтеграцію у суспільне життя дітей, які потребують корекції розумового та фізичного розвитку. 

     Фінансову підтримку надали директор ПСП «Авангард» Василь Булах та ГО «За майбутнє Бахмаччини» Ігор Булах, за що батьки та  консультанти щиро вдячні. 

Переглядів: 337 | Додав: bahm_VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024